Wat is een value bet?

Bij value betting draait het vooral om de waarde goed in te schatten van de weddenschap. Een weddenschap is een value bet als jij denkt dat de aanbieder een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Des te hoger de waarde van de bet, des te hoger jouw winstmarge is. Je kunt dus wel stellen dat het hier niet om kwantiteit, maar kwaliteit draait. In het speelveld wordt vaak de term ‘beat the bookies’ gebruikt. Daarmee wordt niet enkel winst behalen bedoeld, maar ook het feit dat ze een betere notering hebben gekregen voor de weddenschap dan de odd die er was tijdens het sluiten van de markt. In dit artikel lees je hoe je en value bet herkent, hoe je te werk moet gaan en focussen we op de langtermijnvisie.

Hoe herken je een value bet

Bij een value bet zijn er twee belangrijke indicatoren. Ten eerste draait het om jouw kansberekeningen, welke ploeg gaat er winnen? Daarnaast spelen de quoteringen van de aanbieder uiteraard een grote rol. Voordat je aan een weddenschap begint, moet je de waarde ontdekken. Dit doe je door je eigen kansberekening in procenten te vergelijken met kansberekeningen van online wedkantoren. Hier is een speciale formule voor (1 / notering x 100). Als jouw kansberekening hoger (en dus kansrijker) is dan de aanbieder, kun jij besluiten om de weddenschap aan te gaan.

Hoe werkt een value bet

Het proces van een value bet gaat in vier stappen. Wij leggen ze stuk voor stuk voor jou uit.

Stap 1 Kies een weddenschap uit

Kies een bepaalde weddenschap uit voordat je bij de aanbieders gaat kijken. Doordat je iets concreets voor ogen hebt zul je niet afdwalen naar andere weddenschappen en is de kans groter dat je uiteindelijke winst maakt. Focus je op een doel.

Stap 2 Verwachtingen uitdrukken in percentage

Vraag jezelf af hoe groot de kans is dat deze voorspelling uitkomt en druk deze uit in een percentage. Doe dit door goed onderzoek te doen naar bijvoorbeeld vorige wedstrijden, maar ook naar externe dingen die er binnen de club/speler kunnen spelen.

Stap 3 De verwachting van de aanbieder

Zoek bij aanbieders de beste quotering. Deze kun je omrekenen naar een verwachtingspercentage (100 / quotering = verwachting van de aanbieder). Ga verschillende sites af en vergelijk ze met elkaar.

Stap 4 Vergelijk jouw verwachtingspercentage

Je eindigt met jouw verwachtingspercentage te vergelijken met dat van de aanbieder. Is jouw percentage hoger? Dan is dit een goede weddenschap die je aan kunt gaan.

Langtermijnvisie

Bij value bet draait het voornamelijk om een lang termijnvisie. Raak niet in paniek als je een bet verliest, zolang de som van al jouw weddenschappen samen nog positief is zal er niets aan de hand zijn. Begin met lage inzet en leer het spel langzaam steeds beter kennen, zo kun je jouw inzet later dubbel en dwars terugverdienen. De quoteringen zijn erg hoog, dus dit kan snel gebeurd zijn.

Laatste artikels

Gerelateerde artikelen

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here