Wedden op Formule 1 wedstrijden doe je zo

Formule 1 races zijn na de komst van Max Verstappen niet meer weg te denken uit de Nederlandse sportwereld. Hierdoor is het enkel logisch dat deze sport ook steeds populairder begint te worden binnen de online weddenschappen. Steeds meer online platformen spelen op de vraag in en bieden weddenschappen aan. Maar hoe wed je op Formule 1 wedstrijden? Waar kun je dat doen? En waar moet je op letten? Als jij geïnteresseerd bent in Formule 1 en denkt aan wedden op wedstrijden, is dit zeker een artikel voor jou!

Hoe wed je op Formule 1 wedstrijden

Formule 1 is in principe een simpele sport om goed bij te houden. Er staan 20 coureurs aan de start die als doel hebben zo snel mogelijk over de finishlijn te rijden. Hiervoor moeten ze elkaar inhalen, banden wisselen en kunnen ze te maken met onverwachte regenbuien. Uiteraard komt er, zoals bij elke sport, wel iets meer bij kijken. Verschillende teams gebruiken verschillende strategieën en een ongeluk zit in een klein hoekje. Het Formule 1 seizoen start in maart en loopt eind november af. In deze periode worden er 20 races gereden. Zo heb je aan het einde van elke race een Grandpix winnaar, maar aan het einde van het seizoen ook iemand die er met de kampioensbeker vandoor gaat.  

Kwalificaties en wedstrijden

Voor de officiële Grandprix wedstrijd op zondag, wordt er tijdens de kwalificatie op zaterdag bepaald wat de startopstelling wordt. Dit doen ze door de tijd te meten dat de coureur het rondje over de baan kan rijden. Ben jij de snelste? Dan start jij op zondag vooraan. De uitslag van deze kwalificatie is natuurlijk van groot belang voor jou. Hierdoor kun je goed inschatten hoe groot de kans wordt dat coureur x de winnaar is op zondag. Maar ook tijdens de kwalificatie kun jij tijdens het wedden al geld winnen. Heb jij goed ingeschat wie er het snelste rondje rijdt? Dan win jij al een x bedrag.

Als het dan op zondag tijd is voor de race, zet jij jouw top drie vast. Wie wordt volgens jou de winnaar van deze Grandprix? Weet zijn hoofd koel te houden en heeft de beste strategie? Maar naast de top drie, kun je ook inzetten op het aantal coureurs dat de finish over komt, of hoeveel tijd er tussen de nummer één en twee zit. Eén ding is zeker, bij Formule 1 kun je op enorm veel verschillende factoren inzetten.

Tips bij het wedden op Formule 1 wedstrijden

Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet die helpen bij het wedden op Formule 1 wedstrijden.

  • Doe vooraf goed onderzoek, welke auto doet het goed in de testdagen? Welke coureur zit op de schopstoel in zijn team en staat onder enorme druk? Welk team heeft er meer budget om het maximale uit zijn auto te halen. Dit zijn allemaal factoren die meespelen voordat een race überhaupt begonnen is.
  • Wij begrijpen dat je eerste instinct zegt; ik zet vol in op Max Verstappen. Maar wees realistisch. Niet elke baan is geschikt voor zijn Red Bull auto en met de sterke concurrentie van de Ferrari en Mercedes motor, zal hij echt niet elke wedstrijd winnen.

Laatste artikels

Gerelateerde artikelen