Hoe werken odds ofterwijl quoteringen bij bookmarkers

Steeds meer Nederlanders zijn geïnteresseerd in online gokken. En dat is niet gek, met al de huidige reclames die je om je oren vliegen. Maar als beginner komt er best wel een hoop op je af, dat begrijpen wij. Daarom helpen wij jou een handje op weg. In dit artikel, lees jij alles over het begrip ‘odds’. Een erg belangrijk begrip in de wereld van het online gokken.

Wat zijn odds
Het Amerikaanse woord ‘odds’ sluit aan bij de Nederlandse term ‘quoteringen’. In de online gokwereld, geven odds twee dingen weer. Ten eerste geven ze weer hoeveel geld je potentieel kan winnen als jij de weddenschap wint. Iedere keer als jij een weddenschap afsluit, geeft de bookmarker de live odds aan, die impact heeft op welk bedrag jij kunt winnen. Hoe hoger de odds, hoe meer geld jij kunt winnen in verhouding met jouw ingezette bedrag. Je kunt dus stellen, des te hoger de odds, des te meer risico jij loopt om de weddenschap te verliezen. Ten tweede, geven odds weer hoe groot de kans is van een bepaalde uitkomst. Hoe groter de kans is dat een speler of team wint, hoe lager de odds zullen worden gezet door de bookmarker. Logisch, want als je niet verwacht dat een speler of team wint kun je meer geld verdienen. Hoe meer risico jij loopt, hoe hoger je winst is.
Een voorbeeld van een quotering
Om het allemaal iets duidelijker voor je te maken, hebben wij onderstaand voorbeeld voor jullie bedacht. Stel je voor, er staat een voetbalwedstrijd op de planning; Manchester City tegen Chelsea. Voor ons voorbeeld, heeft Manchester City de odds van 2.10 om te winnen en Chelsea 3.50. Dit betekent, dat de bookmarkers denken dat de kans dat Manchester City wint groter is dan dat Chelsea wint. Als jij in dit geval 100 euro inzet op Manchester City, kun je (100 x 2.10) maximaal 210 euro winnen. Terwijl als je jouw geld op Chelsea inzet, je wel 350 euro kunt winnen. Alleen deze kans is dus kleiner.

Odds bij verschillende bookmarkers
Wij raden iedereen altijd aan, om goed rond te kijken naar een bookmaker waar jij de beste quotering kunt krijgen. Dit kan namelijk vaak verschillen onderling. De ene bookmarker durft iets riskanter in te zetten dan de ander. Daarnaast is een quotering eigenlijk een mening, de mening van de bookmarker. En meningen kunnen nu eenmaal verschillen.

Het risico
Een mogelijk hoger bedrag winnen is natuurlijk enorm aantrekkelijk. Maar wees altijd reëel in je inzet. Laat je zeker niet verblinden door een hoge quotering, want dat staat nu eenmaal gelijk aan ook een hoger risico. Doe je onderzoek goed en speel enkel met geld dat je kunt missen. Daarnaast is het ook verstandig om je vorige weddenschappen eens te bekijken. Misschien is de winst die je maakt bij veiligere weddenschappen achteraf hoger dan als je meer risico’s neemt? Of juist andersom. Hoe vervelend het ook kan zijn, hou een soort boekhouding bij, dit zal je in een later stadium helpen.

Laatste artikels

Gerelateerde artikelen